Mikä Sarana?

Artikkelit
|
03.11.2014
Liisa Suvikumpu, toimitusjohtaja, Säätiöt ja rahastot ry

Säätiöt ovat ihmeellisiä: ne parantavat maailmaa, toteuttavat unelmia ja kukkuvat valveilla silloinkin, kun muut eivät vielä ole heränneet.

Säätiöt ovat ihmeellisiä: ne parantavat maailmaa, toteuttavat unelmia ja kukkuvat valveilla silloinkin, kun muut eivät vielä ole heränneet. Kotimaiset apurahasäätiöt ovat erikoistuneet tulkitsemaan heikkoja signaaleita ja kuuntelemaan soraääniä; säätiöissä nähdään, mitä Suomessa ja maailmalla on meneillään. Säätiöiden piirissä sattuu ja tapahtuu koko ajan, mutta tietoa säätiöistä ja niiden toiminnasta ei ole ollut helppoa löytää ennen internetin kulta-aikaa. Nykyään lähes kaikilla säätiöillä on jo omat verkkosivunsa, joiden kautta on nopeinta ja tehokkainta seurata tiettyä säätiötä. Tästä lähtien säätiötietoa janoavat saavat helpotusta myös Saranasta!

Sarana on suomalaisiin säätiöihin erikoistunut verkkolehti, joka kertoo sekä ajankohtaisista että ikiaikaisemmista säätiöasioista tuoreista näkökulmista. Muutamilla suomalaisilla säätiöillä on omia tiedotuslehtiään, mutta yleisesti säätiöistä kertovaa tiedotuskanavaa ei aiemmin ole ollut. Sarana ilmestyy neljästi vuodessa Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan kotisivuilla. Säätiöitä koskevia juttuja tai pyyntöjä artikkeleiden aiheiksi voi lähettää sähköpostitse osoitteella info(at)saatiopalvelu.fi.

Säätiöiden esittelyitä, säätiöihmisten syvähaastatteluita, säätiöiden rahoittamien hankkeiden kuvauksia, yhteenvetoja säätiötutkimuksista, hyviä ideoita säätiöiden toiminnasta ja mitä ikinä säätiöissä tehdäänkään – kaikkea sitä esittelee Sarana. Kuukausittain vaihtuva blogikirjoittaja katsoo omalta paikaltaan säätiömaailmaa, joka näyttäytyy hyvinkin erilaisena asiamiehen, toimistopäällikön, hallituksen puheenjohtajan tai tutkimuspäällikön vinkkelistä. Uutispalvelumme listaa lisäksi päivittäin säätiöitä koskevat uutiset Saranan oikeaan palkkiin. Voit tilata Saranan ja/ tai uutiskirjeen verkkosivujemme kätevistä tilauspainikkeista.

Sarana on akronyymi Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan alkukirjaimista, ja onpa Saranan väli-a-kirjaimissa nähty kolmen A:n luottoluokitustakin.

Tervetuloa lukemaan ja tekemään Saranaa, Suomen parasta – ja ainoata! – säätiölehteä! Sarana avaa oven säätiöiden maailmaan.