3 faktaa säätiöistä

3 ajankohtaista faktaa, jotka jokaisen pitää säätiöistä tietää:

1. Suomalaiset luottavat apurahasäätiöihin

Enemmistö suomalaisista pitää apurahoja jakavien säätiöiden mainetta hyvänä ja luottaa säätiöiden noudattavan tarkoitustaan (Säätiöbarometri 2020). Yhä parantuva arvostus kertoo, että apurahasäätiöt toimivat läpinäkyvästi ja noudattavat hyvää hallintotapaa. Säätiöiden vastuullisuus sijoitustoiminnassa vahvistaa niiden arvostusta.
Säätiöbarometri 2020
Säätiön vastuullinen sijoittaminen

2. Säätiöt reagoivat nopeasti koronakriisiin 

Säätiöt jakoivat nopeasti koronakriisin puhjettua ylimääräistä tukea mm. lääketieteelle koronavirus-tutkimukseen, hätäapuna kulttuurialan ahdinkoon sekä lavensivat rahoituksensa käyttöehtoja, ja työ jatkuu. Kriisissä yleishyödyllisyyden arvo ja säätiöiden reagointikyky ovat jälleen konkretisoituneet.
Koronakriisi ja säätiöt

3. Yli puoli miljardia euroa yhteiseksi hyväksi

Vuonna 2019 Säätiöt ja rahastot ry:n jäsenet rahoittivat tiedettä 245 miljoonalla eurolla, taidetta 68 miljoonalla eurolla ja muuta yhteiskunnan kehittämistä ja kansalaisten hankkeita 157 miljoonalla eurolla. Tieteessä ylivoimaisesti eniten tukea säätiöiltä saivat lääke- ja terveystieteet, yli 80 miljoonaa euroa. Summa on todella merkittävä, noin 30 % alan kaikista tutkimusmenoista.
Säätiötuki lukuina

Lue lisää

3 faktaa säätiöistä -esitys (vapaasti käytettävissä)

(12/2020)