Artikkelit

Artikkelit

Yhdeksän myyttiä säätiöistä

Säätiöihin liittyy myyttejä, väärinymmärryksiä, tietämättömyyttä ja epäluuloja. Muutamakin kohuotsikko jää elämään vuosikymmeniksi, kun taas hyvin toimimisesta ei lööppejä julkaista. Haluamme oikaista yhdeksän yleisintä harhaluuloa säätiöistä ja murtaa myytit faktoilla.

Lue koko artikkeli >
Artikkelit

Kulttuuri tarvitsee uusia rahoituslähteitä

Kulttuurin ja luovien alojen rahoitus on heikentynyt koronapandemian ja Veikkaus-haasteiden kaksoiskurimuksessa. Epäsäännöllinen tulonmuodostus, pienyrittämisen riskit ja pieni kielialue tarkoittavat, että kulttuuri tarvitsee lisää rahoituslähteitä tulevaisuudessa. Keinoja kannattaa hakea myös verotuksesta. 

Lue koko artikkeli >
Artikkelit

Suomalaiset luottavat apurahasäätiöihin

Enemmistö suomalaisista pitää apurahoja jakavien säätiöiden mainetta hyvänä ja luottaa säätiöiden noudattavan tarkoitustaan, kertoo Säätiöt ja rahastot ry:n selvitys. Parhaiten vastaajat tunsivat Suomen Kulttuurirahaston, Syöpäsäätiön, Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Jenny ja Antti Wihurin rahaston.

Lue koko artikkeli >
Artikkelit

Kiinteistösijoituksista vakautta salkkuun

Suomen Kulttuurirahastossa salkunhoitajana työskentelevä Jussi Kulhua selvitti kiinteistötalouden diplomityössään, millainen rooli kiinteistösijoituksilla on suomalaisten säätiöiden ja apurahoja jakavien rahastojen sijoitussalkuissa ja miten nämä sijoitukset on toteutettu.

Lue koko artikkeli >