Kaikki Suomen säätiöt viettävät maan ensimmäistä säätiöpäivää 1.10.2014

Artikkelit
|
19.06.2014

1.10.2014 vietetään koko Suomessa maan ensimmäistä Säätiöpäivää. Reipas ja iloinen tapahtumapäivä saa Suomen kaikki säätiöt liekkeihin. Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä järjestetään päivän päätapahtuma klo 16–18. Säätiöpäivän tunnuksena on ”Perintöä jaossa”. Sanaleikki viittaa sekä säätiöiden tehtävään kulttuuriperinnön vaalijoina että säätiöiden kunniatehtävään toteuttaa lahjoittajiensa henkistä perintöä. Säätiöpäivän kartta paljastaa tieteen, taiteen ja kulttuurin tekijät ja tekopaikat. Tule ihmettelemään ja ihailemaan säätiöiden tekoja yhteiseksi hyväksi!

Säätiöpäivä on reipas ja iloinen tapahtumapäivä, jota vietetään kaikkialla missä on säätiöitä. Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä järjestetään päivän päätapahtuma klo 16–18.

Suomessa on melkein 3 000 säätiötä, mutta ne tunnetaan huonosti. Yhteiseksi hyväksi toimivat säätiöt ovat tärkeitä mahdollistajia tieteessä, taiteessa, kulttuurissa – ja meidän kaikkien tavallisessa arjessa. Säätiöiden kautta kansalaiset voivat aktiivisesti vaikuttaa juuri itselleen tärkeisiin asioihin. Säätiöillä ei ole monia keinoja kertoa toiminnastaan tai saada levitettyä tietoa saavutuksistaan. Säätiöpäivä on tilaisuus kertoa säätiöiden hyvästä työstä suurelle yleisölle, tutuille ja tuntemattomille, toiselle säätiölle, kenelle tahansa!

Säätiöpäivän tunnuksena on ”Perintöä jaossa”. Sanaleikki viittaa sekä säätiöiden tehtävään kulttuuriperinnön vaalijoina että säätiöiden kunniatehtävään toteuttaa lahjoittajiensa henkistä perintöä.

Säätiöpäivää vietetään yli 20 Euroopan maassa samana päivänä. Se on osa Dafne-yhdistyksen (Donors and Foundations Network in Europe) toimintaa, jolla pyritään kehittämään säätiöiden toimintaa ja toimintaedellytyksiä Euroopan-laajuisesti. Suomessa Säätiöpäivän organisoijana on Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta, Suomen ainoa säätiöalan kattojärjestö.

Villeimmissä unelmissa me säätiöläiset näkisimme, että tulevaisuudessa säätiöpäivä on yhtä suosittu ja kansaa villitsevä kuin ravintolapäivä tai siivouspäivä. Joka kylässä ja kaupungissa olisi säätiötempauksia; hauskat ideat päivän ohjelmaksi syntyisivät kuin itsestään apurahansaajien ja säätiöiden parissa toimivien keskuudessa. Tärkeintä ei ole loistelias tapahtuma vaan into osallistua ja tehdä säätiöiden tärkeätä työtä tunnetuksi.

Säätiöt kaikkien, kaikki säätiöiden puolesta!