Stiftelser och fonder rf är en förening för finländska stipendiegivare, den enda intresse- och understödsföreningen för stiftelser i Finland. Våra 216 medlemmar stöder årligen den finländska vetenskapen, konsten och övriga samhälleliga utvecklingen med över en halv miljard euro.

Aktuellt

Ukraina ansaitsee kaiken tuen – säätiön on silti noudatettava säätiölakia ja tarkoituspykäläänsä

Ukrainan sota ja sen seuraukset ovat herättäneet auttamishalun myös säätiöissä. Siinä missä monet valtiot, yritykset ja yksityishenkilöt ovat halunneet tukea Ukrainaa hädässä, yleishyödylliset säätiöt ja rahastot joutuvat tarkistamaan sääntöjensä tarkoitusmääräykset ennen apuun rientämistä. Yhdistykseen on tullut useita yhteydenottoja aiheesta, sillä myös säätiöissä ollaan ukrainalaisten tilanteesta hyvin järkyttyneitä ja heitä halutaan auttaa.

Lue koko artikkeli >

Apurahatutkijan asemaa yliopistoissa halutaan parantaa

Apurahatutkijoiden asema yliopistoissa vaihtelee, kertoo Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitoksen tuore selvitys. Sen tilasivat Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry ja Säätiöt ja rahastot ry. Yliopistot ovat parantaneet apurahatutkijoiden asemaa ja työskentelyolosuhteita viime vuosina, mutta edelleen apurahalla työskentelyyn liittyy myös epäselvyyksiä, epätietoisuutta ja ulkopuolisuuden kokemuksia.

Lue koko artikkeli >

Stiftelsenyheter