Stiftelser och fonder rf är en förening för finländska stipendiegivare, den enda intresse- och understödsföreningen för stiftelser i Finland. Våra 220 medlemmar stöder årligen den finländska vetenskapen, konsten och övriga samhälleliga utvecklingen med över en halv miljard euro.

Aktuellt

Ei sulle-mulle vaan meille kaikille yhteiseksi hyväksi

Tieteen- ja taiteentekijät edustavat kirjaimellisesti inhimillistä pääomaa, jonka tukeminen hyödyttää kaikkia. Jos haluamme saada Suomen lahjakkaimmat nuoret tutkijoiksi ja luoville aloille, heille on taattava houkutteleva urapolku ja vaihtoehtoisia, kiinnostavia rahoitusmuotoja. Verovapaan apurahan rajan nosto 30 000 euroon parantaisi sekä tutkijan että taiteilijan asemaa. Myös yksityishenkilöiden lahjoitukset taiteen ja kulttuurin hyväksi kannattaisi muuttaa verovähennyskelpoisiksi.

Lue koko artikkeli >

Kulttuuri tarvitsee uusia rahoituslähteitä

Kulttuurin ja luovien alojen rahoitus on heikentynyt koronapandemian ja Veikkaus-haasteiden kaksoiskurimuksessa. Epäsäännöllinen tulonmuodostus, pienyrittämisen riskit ja pieni kielialue tarkoittavat, että kulttuuri tarvitsee lisää rahoituslähteitä tulevaisuudessa. Keinoja kannattaa hakea myös verotuksesta. 

Lue koko artikkeli >

Suomalaiset luottavat apurahasäätiöihin

Enemmistö suomalaisista pitää apurahoja jakavien säätiöiden mainetta hyvänä ja luottaa säätiöiden noudattavan tarkoitustaan, kertoo Säätiöt ja rahastot ry:n selvitys. Parhaiten vastaajat tunsivat Suomen Kulttuurirahaston, Syöpäsäätiön, Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Jenny ja Antti Wihurin rahaston.

Lue koko artikkeli >

Stiftelsenyheter