Stiftelser och fonder rf är en förening för finländska stipendiegivare, den enda intresse- och understödsföreningen för stiftelser i Finland. Våra 206 medlemmar stöder årligen den finländska vetenskapen, konsten och övriga samhälleliga utvecklingen med en halv miljard euro.

Aktuellt

Museoon, museoon!

Säätiöt ylläpitävät monia museoita ja kokoelmia. Mukaan mahtuu niin taidetta, kotimuseoita, historiaa, rakennusperintöä kuin teema- ja erikoismuseoita. Matka säätiökokoelmien äärelle johdattaa kävijän ympäri Suomen.

Lue koko artikkeli >

Muistin paikat

Muistiorganisaatioiden tehtävänä on säilyttää kulttuuriperintöä ja dokumentoituja tietolähteitä tuleville sukupolville. Monet yleishyödylliset säätiöt, rahastot ja yhdistykset kantavat kulttuurimme muistia säilyttämällä merkittäviä aineistoja ja esineitä.

Lue koko artikkeli >

Mitä palkinto palkitsee?

Palkinto on tunnustus merkittävistä ansioista, osoitus oman alan arvostuksesta. Myös säätiöt myöntävät monia palkintoja. Saajalleen palkinnot ovat iloinen yllätys ja voimaannuttava kiitos hyvin tehdystä työstä. Mutta palkinnot herättävät myös ristiriitaisia mielipiteitä.

Lue koko artikkeli >

Stiftelsenyheter